Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ψήφισμα Συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της Phone Marketing


Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων της Phone Marketing που από τις 21/3 απεργούν, στη γειτονιά μας, αντιδρώντας στους εκβιασμούς της εργοδοσίας  για 8 ώρες δουλειά τη εβδομάδα και 140 ευρώ μηνιαίο μισθό!

Αυτοί που νομοθετούν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και το «διευθυντικό δικαίωμα» στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας είναι οι ίδιοι που παρουσιάζουν σαν «δημοσιονομικό βάρος» τους απόμαχους της δουλειάς, την κοινωνική ασφάλιση-υγεία-παιδεία-πρόνοια, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, επιβαρύνουν με κάθε λογής χαράτσια το ήδη αναιμικό εισόδημα των εργαζόμενων. Η πολιτική τους, είτε κυβερνούν αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) είναι το ίδιο αντεργατική και αντιλαϊκή και οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Η εναντίωση σ’ αυτή την πολιτική και η πάλη για την ανατροπή της έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζομένων στο δρόμο του αγώνα, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια.

Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να στρέψουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ενάντια στους εργαζόμενους στο δημόσιο, τους μερικώς απασχολούμενους ενάντια σ’ όσους έχουν πλήρες ωράριο, τους άνεργους ενάντια στους εργαζόμενους, τους εργαζόμενους ενάντια στους απεργούς προκειμένου να κρατηθούν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί υπεύθυνοι της καπιταλιστικής κρίσης και να φορτωθούν όλες οι συνέπειές της στους εργαζόμενους και το λαό, προκειμένου να διασπάσουν το κίνημα των εργαζομένων για να περάσουν ευκολότερα οι επιταγές των μνημονίων της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Είναι οι ίδιοι που, προεκλογικά, μας μιλούν για «ανάπτυξη». Μια «ανάπτυξη» που προϋποθέτει την κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, την μετατροπή των εργαζομένων σε σύγχρονους δούλους. Σε μια εποχή που λόγω του παραγόμενου πλούτου θα μπορούσε η ζωή μας να βελτιώνεται διαρκώς, τρόικα και κυβέρνηση μας οδηγούν στην εξαθλίωση και στη σύγχρονη βαρβαρότητα.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε με τα δικαιώματα, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας το χρέος τους,  γιατί δεν είναι δικό μας! Σ’ αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί!

Οργανωνόμαστε στις γειτονιές μας, σε κάθε εργατικό χώρο, σωματεία, συλλογικότητες, επιτροπές κατοίκων, για να φτιάξουμε ένα κίνημα αντίστασης και αγώνα διαρκείας, για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας ανατρέποντας τα σχέδιά τους, και την πολιτική τους. Να υπερβούμε τις διαιρέσεις και να συμβάλλουμε σ’ ένα μέτωπο ανατροπής της επίθεσης και  ΝΙΚΗΣ των αγώνων.

Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των απεργών της phone marketing και κάθε εργαζόμενου της γειτονιάς μας.


     ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
     ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


EΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ - ΠΕΡΙΣΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου